Touringcar huren Dordrecht

 

Touringcar huren Dordrecht

Dordrecht, of door eigen inwoners vaak ‘Dordt’ genoemd, is een leuke pittoreske stad gelegen tussen Rotterdam en Breda. De stad en zijn omgeving zijn rijk aan veel historie en prachtige natuurgebieden. Daarnaast kun je ook nog eens goed winkelen in Dordrecht en er zijn genoeg horecagelegenheden voor een lekkere lunch of een chic diner. Dordrecht is dan ook een veelzijdige stad die veel te bieden heeft. 

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Historie Dordrecht

Dordrecht wordt gezien als de oudste stad van Nederland. Het is dan ook niet gek dat de historische binnenstad van Dordrecht zo’n 1000 monumenten kent. Vroeger was Dordrecht een handelsstad en ook dit zie je terug op veel plekken in de stad. De kleine binnen stadshavens worden dan ook door veel mensen bezocht. Wanneer je de stad bezoekt, moet je zeker de Grote kerk hebben bezocht. Ook is de stad trots op de alom geprezen schilderijencollectie van het Dordrechts Museum. Tot slot gaan veel mensen langs de oude burgemeesterswoning ‘Huis van Gijn’ vanwege het prachtige interieur en naar het oude augustijnenklooster ‘Het Hof’. Wanneer je dus op zoek wilt gaan naar een historisch stukje Nederland, zit je hier goed. Er worden dan ook regelmatig touringcars gehuurd richting Dordrecht om deze mooie oude stad te bezoeken.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Op avontuur

De omgeving rondom Dordrecht wordt gezien als een waterrijke omgeving. Het is daarom niet gek dat veel mensen een dagje of weekendje weg plannen in en rondom Dordrecht. Twee toeristische trekpleisters in het gebied zorgen ervoor dat er veel bus-uitstapjes worden georganiseerd naar Dordrecht en omgeving door zowel nationale als internationale toeristen. Een van deze trekpleisters is Nationaal Park de Biesbosch. Je vindt hier prachtige natuur en doordat dit het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa is, kom je er ook nog eens bijzondere dieren tegen. Je kunt het gebied verkennen vanaf het water, te voet of met de fiets. Wanneer je op avontuur gaat in de Biesbosch, is het ook aan te raden om de molens van Kinderdijk te bezoeken. Dit stukje Nederland staat zelfs op de werelderfgoedlijst en wordt dan ook gezien als een bijzondere bezienswaardigheid. Er worden hier ook verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud waardoor het een uitstapje kan worden voor de hele familie. Wil je nu alle mooie plekjes bezoeken maar is fietsen of lopen niet haalbaar? Huur dan een touringcar. Je kunt tijdens het rijden even heerlijk tot rust komen in de bus, maar je kunt wel alle plekken bezoeken die je wilt.

Ontdek de omgeving

Niet alleen in Dordrecht, maar ook rondom Dordrecht liggen leuke dorpjes om te bezoeken. Zo zijn Puttershoek, Heerjansdam, Zwijndrecht, Mookhoek en ’s-Gravendeel, alle gelegen aan de Oude Maas, leuke stadjes om eens te bezoeken. Ook Strijensas is een leuke plaats om te bezoeken, gelegen aan het Hollands Diep. Wanneer je iets minder ver van de stad toch een leuk klein plaatsje wilt bezoeken, kun je richting Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht of Papendrecht gaan. Ook vindt je hier het natuureiland Sophiapolder, wat door veel mensen als een prachtig stukje natuur wordt gezien. Niet alleen Dordrecht is dus een ontzettend leuke stad om te bezoeken, ook de omringende dorpen zijn zeker de moeite waard.