Touringcar huren Hoeksche Waard 

Touringcar huren Hoeksche Waard

Er is soms nog wat discussie over wat het eiland Hoeksche Waard nu precies is. Door sommigen wordt het gezien als een waard. Een waard is een oude naam voor een vlak landschap in een rivierengebied. Anderen beschouwen het eiland Hoeksche Waard als een van de Zuid-Hollandse Eilanden. Sinds 2019 is Hoeksche Waard niet meer alleen een eiland, het is vanaf 2019 ook een gemeente. 

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Historie Hoeksche Waard

Zes voormalige gemeenten zijn opgegaan in deze nieuwe gemeente Hoeksche Waard. De voormalige betrokken gemeenten waren Binnenmaas, Cromstrijen, ’s-Gravendeel, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. Ook het eiland Tiengemeten valt sinds de herindeling onder de gemeente Hoeksche Waard. Voorheen werd het eiland grotendeels verpacht aan boeren. Sinds 1997 wordt het als nat natuurgebied beheerd door ‘Natuurmonumenten’. De naam Hoeksche Waard is afgeleid van de ambachtsheerlijkheid Hoecke, het tegenwoordige Puttershoek. Bijzonder aan de regio Hoeksche Waard, is dat de Hoeksche Waard en het ernaast gelegen Eiland van Dordrecht beide in het drukst bevaren rivieren gebied van Europa liggen.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Ontdek de natuur

Er worden veel bus-uitstapjes georganiseerd, door het huren van een touringcar, richting de Hoeksche Waard. Veel mensen bezoeken deze omgeving vanwege de prachtige natuur. Zo kun je prachtige wandelingen maken door de polder of langs het water. De Hoeksche Waard beschikt over een bewegwijzerd wandelnetwerk van maar liefst 470 kilometer. Het netwerk beschikt over 100 kilometer onverharde paden waarvan er 40 kilometer over boerenland loopt. Ook zijn er verschillende themaroutes die je langs mooie akkerranden sturen en waarbij je wandelt over kleine dijkjes. Daarnaast is de Hoeksche Waard met zijn 300 kilometer aan fietsroutes ook een geliefde plek voor veel fietsliefhebbers. Hoewel het gebied groot is, is het vanwege het opgezette fietsknooppuntennetwerk eenvoudig om een leuke route uit te stippelen. Wil je nu meer van de aangrenzende regio’s verkennen, dan kun je dit doen via het water. Door het netwerk van veerverbindingen is het makkelijk om het water over te steken en de dorpjes aan de overkant te verkennen. Zowel wandelend als per fiets is de Hoeksche Waard een favoriete plek voor veel natuurliefhebbers.

Nat pak halen

Door het waterrijke gebied, is de omgeving ook erg geliefd bij watersporters. Om te beginnen zijn er verschillende kanoroutes. Het gebied Hoeksche Waard wordt omsloten door Haringvliet, Hollands Diep, Dordtse Kil, Oude Maas en het Spui. Er zijn dus genoeg mooie kreken voor een tochtje met een kano. Het gebied wordt ook bezocht door wakeboarders en waterskiërs en beide zal je dan ook vaak tegenkomen, hangend achter een boot. Je kunt ook per boot genieten van al het prachtigs wat de Hoeksche Waard te bieden heeft. Er is oneindig veel water waar je je urenlang op kunt vermaken. Af en toe van boord gaan is natuurlijk ook leuk. Gelukkig zijn er verschillende kleine en grote jachthavens in het gebied waar je aan kunt leggen voor een hapje en een drankje. Liever mee varen? Ga dan mee met een van de vele deltapontjes in het gebied. Zo kun je vanaf het water genieten van de prachtige natuur. De Hoeksche Waard biedt je de ultieme combinatie tussen het ontdekken van de natuur en het genieten vanaf het water.